Verticuteer niet te snel

Verticuteer niet te snel

De periode voor het verluchten/ verticuteren van je gazon is aangebroken. We zien jammer genoeg veel mensen al verticuteren vanaf dat de eerste zonnestralen zich tonen in februari, maart. Veel te vroeg want de groeikracht van je gazon draait helemaal nog niet op volle toeren. Nachten zijn nog te koud om het graszaad te laten kiemen en je geeft je bestaande gazon ook een serieuze terugslag.

Een gouden regel; speel in op de juiste weersomstandigheden!

Er zijn 2 belangrijke factoren bij het verluchten van je gazon;
het moet droog zijn om te verticuteren (maximale uitworp mos, efficiënte opkuis); het moet kort nadien regenen of er moest een beregening voorzien zijn.

Het verticuteren zorgt voor meer ademruimte voor je gazon en geeft de kans aan het nieuw gestrooide graszaad om vlotter te kiemen. Naast het manueel bijzaaien beschikken wij over een doorzaaimachine dat het graszaad zal injecteren net onder de bovenste grondlaag. Het geeft een veel egalere en correcte verdeling van het graszaad wat ervoor zal zorgen dat de ganse grasmat wordt verjongt. Houtduiven en andere liefhebbers van het pas gestrooide graszaad zullen elders op zoek moeten gaan naar wat lekkers. Het zorgt absoluut voor minder verspilling van graszaad en het onmiddellijke contact met de bodem zorgt voor een vlotte kieming.

Zorg er ook voor dat je na het verticuteren en bij- of doorzaaien je gazon de nodig voeding toedient voor een optimale recuperatie. Een grasmat hoeft daarom helemaal niet altijd groener te zijn aan de overkant.

Ook grotere oppervlaktes kunnen we de baas. Het verticuteren en oprapen gebeurt in 1 beweging over een breedte van 120 cm. Time is money!

Wij geven graag een voorstel op maat; van advies tot een helpende hand of een all-in formule waarbij we je enkel willen laten genieten van een grasgroen tapijt.

SCHRIJF JE IN VOOR

Nieuws
& tuintips

TUIN- EN LANDSCHAPSARCHITECTUUR
WILLEMS-VERDULT

Wijngaardstraat 9
2390 Westmalle
BE 0882.623.190
info@tnl-willemsverdult.be

We gebruiken cookies om je surfgedrag te analyseren
en zo onze website voortdurend te verbeteren.