lammertijd

lammertijd
spring en zijn mama
lammetjes tussen de grote schapen

Op 21 maart werd ‘Spring’ geboren. Het eerste lammetje van onze kudde Mergellandschapen. Momenteel hebben we 6 lammeren; 4 ooien en 2 rammen. Ze mogen nog een hele tijd genieten van het samenzijn met hun mama, zij leren ze in die tijd op tot het efficiënt beheren van ons heidelandschap.

Een aantal weken geleden werden al onze schapen geschoren. Een zalig moment voor onze dieren. De koudste maanden en nachten zijn al een tijdje achter de rug en nu de zon volop schijnt, mag hun warme pels eraf. Een deel van de wol schenken we aan mensen die het gebruiken om te spinnen. Het andere deel gaat naar een fabriek waar ze het verder verwerken. Kan je zelf de wol gebruiken of ken je iemand? Aarzel zeker niet om ons te contacteren.

Het scheren zorgt er ook voor dat onze lammeren makkelijker melk kunnen drinken. Hoe groter ze worden, hoe meer ze ook vereisen de eerste weken/ maanden.

Met het mooie weer van de laatste weken grazen onze kuddes momenteel op volle toeren. Het opschot van pijpestrootje, amerikaanse eiken, berken, dennen etc. heeft een boost gekregen van het warme weer in afwisseling met de dankbare regenval en dat moet kort gehouden worden. Als ze een perceel goed hebben begraasd, verschuiven we ze naar een nabij gelegen heidevlakte.

Binnenkort nemen we ook voor een eerste keer contact op met ‘Stichting Levend Erfgoed’ om onze schapen een eerste keer te laten keuren op hun raszuiverheid. Zo willen we op termijn 2 kuddes samenstellen met waardige Mergellandschapen die het ras mee in stand zullen houden.

Ook op zoek naar een duurzame manier van heidebeheer?
Graag stellen wij je onze kudde voor!

SCHRIJF JE IN VOOR

Nieuws
& tuintips

TUIN- EN LANDSCHAPSARCHITECTUUR
WILLEMS-VERDULT

Wijngaardstraat 9
2390 Westmalle
BE 0882.623.190
info@tnl-willemsverdult.be

We gebruiken cookies om je surfgedrag te analyseren
en zo onze website voortdurend te verbeteren.