Efficiënt wieden

Efficiënt wieden

Wieden

Voor velen de minst leuke tuinklus maar toch belangrijk naar een gecontroleerd onderhoud. Efficiënt wieden is regelmaat. Voordat de onkruiden in bloei en zaad staan, moeten deze in de kiem gesmoord worden. Vandaag de dag zijn alternatieve, chemische middelen, een moeilijk gegeven geworden. Maar goed ook.

Volgens ons zijn er 2 alternatieven voor het wieden, ‘tijdrovend’ maar met voldoening;
het hakken op zonnige dagen;
het uittrekken of uitsnijden van onkruiden.

Anderzijds kan je bij de (her)aanleg van plantenborders al heel wat voorbereidingen treffen. Steeds meer plaatsen we een worteldoek om de onkruiden terug te dringen. We maken enkel openingen daar waar een plant of solitair gezet moet worden. Uit ervaring merken we dat dit enorm veel tijdwinst oplevert bij het onderhoud.

Anderzijds speelt de plantenkeuze ook een belangrijke rol. Elke vrije ruimte tussen planten of elk stukje zwarte grond is als een paradijs voor onkruid. Wij kiezen ervoor om onze borders op te vullen met plantencombinaties die op termijn alles dichtgroeien waardoor onkruid minder en minder kans krijgt op lange termijn. Een balans in kleuren en volumes zorgt voor een waardevolle plantenborder met weinig onderhoud.

Bij regelmaat wieden zorgt trouwens voor een contact en controle van je beplanting. Zien groeien, geeft energie!

Ook voor de bestrijding van onkruid op wandelpaden of onverharde wegen bieden wij een oplossing. Onkruidborstels, branders, bosmaaiers… het kan allemaal.

Laat je toch liever wieden zodat je kunt genieten?
Geen probleem, wij combineren de 2 graag samen!

SCHRIJF JE IN VOOR

Nieuws
& tuintips

TUIN- EN LANDSCHAPSARCHITECTUUR
WILLEMS-VERDULT

Wijngaardstraat 9
2390 Westmalle
BE 0882.623.190
info@tnl-willemsverdult.be

We gebruiken cookies om je surfgedrag te analyseren
en zo onze website voortdurend te verbeteren.